Tartalomhoz ugrás

Eötvös Lóránd

Felvételizőknek > Iskolák ajánlói
Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum
Eötvös Lóránd Szakgimnáziuma és
Szakközépiskolája

tel.:      06-1-283-0558
e-mail:  titkarsag@elg-bp.dulinet.hu

Nyílt napok:
  • 2017 szeptember 29.   8:00
  • 2017 október 27.         8:00
  • 2017 november 8-10.   8:00

Szülői értekezlet:
  • 2017 október 17. - kedd, 17:00
Általános tájékoztató

Iskolánk épülete 1929. óta áll jelenlegi helyén és tartja nyitva kapuit a tanulni vágyó diákok és az őket oktató pedagógusok előtt. Életünk és környezetünk meghatározó részei a gépek, szerkezetek, melyek tervezése és gyártása nem lenne lehetséges a szakmájukhoz értő, lelkes gépész, és gépipari dolgozók nélkül. Ennek alapjait teremti meg iskolánk gépész ágazata. Számos céggel, vállalattal (BKV, Knorr-Bremse Kft, stb.) állunk kapcsolatban, ahol tanulóink gyakorlati idejüket tölthetik. Napjaink legdinamikusabban és legsokrétűbben fejlődő területe az informatika. Intézményünk elhivatott az informatika oktatás területén és stabil, szerteágazó képzést nyújt ezen a területen is. Országosan egyedüliként külön osztályokban képezzük a hallássérült (nagyothalló és siket) tanulókat műszaki informatikára.
A kilencedik évfolyamos tanulóknak gólyatábort szervezünk, ahol megismerkedhetnek leendő osztálytársaikkal, tanáraikkal. A közösségi élet szerves részét képezik az osztálykirándulások, az évente megrendezett gólyaavató, szalagavató, Eötvös-nap, sport nap és szakmai versenyek. Régi tanítványainkkal rendszeresen találkozunk az évente megszervezett Eötvös-pikniken és bécsi kirándulásokon.
Számos tanórán kívüli elfoglaltságra is van lehetőség, ahol diákjaink hasznosan tölthetik szabadidejüket. Sportolhatnak a tornacsarnokban és a jól felszerelt kondi teremben, a korszerű informatika laborokban megismerhetik a hálózatépítés fortélyait, a programozás alapjait. Lehetőség van nemzetközi műszaki rajzolói (CAD, Inventor) vizsgát tenni, Lego és ipari robotot programozni, megtanulni a PLC alapjait. Intézményünk évek óta ápol nemzetközi kapcsolatokat, és a pályázatoknak köszönhetően sok tanuló vehet részt külföldi diákcsere programban.
A családias légkörnek, a kellemes hangulatú élettérnek köszönhetően mind a tanulók, mind a pedagógusok jól érzik magukat az Eötvösben.
Vissza a tartalomhoz