Tájékoztató – koronavírus

Tájékoztató

Tisztelt Szülők! Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy koronavírus járvány terjedése miatt, a Kormány a 1102/2020. számú határozatában, az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött. 2020. március 16. napjától az oktató-nevelő munka tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem rendkívüli szünet, hanem az oktatás módjának megváltoztatása. Tanítani és tanulni kell, és nagyon fontos, hogy a gyerekek ténylegesen otthon maradjanak és tanuljanak. Az új munkarendben történő tanítási-tanulási rendszer folyamatosan épül ki, melyről az osztályfőnökök későbbiekben rendszeresen a szülőknek és a tanulóknak. Az új munkarendben a tanulók részére oktatási céllal az intézmény látogatása tilos! A tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók online vagy más, személyes találkozást nem igénylő kapcsolatában fog történni. Az alábbiakhoz kérjük szíves segítségüket:

• mely tanulók esetében nincsen otthon számítógép, laptop, tablet,

• van-e otthon internet,

• meg tudja-e szervezni a szülő az otthoni gyermekfelügyeletet, illetve mely tanuló esetében szeretnék igénybe venni a kiscsoportos iskolai gyermekfelügyeletet?

Tájékoztatom a gyermekfelügyeletet igénylő szülőket, hogy csak azon szülők számára biztosított elsősorban a lehetőség, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához. Felhívom továbbá a szülők figyelmét arra is, hogy kiscsoportos felügyelet esetében is magasabb a fertőzésveszély, mint ha otthon lenne a gyermek. Az intézmény nem kerül bezárásra, viszont semmilyen foglalkozást, rendezvényt nem lehet tartani. Az intézményvezető és helyettesei, valamint az új munkarend megszervezése érdekében helyben ellátandó feladattal megbízottak továbbra is az intézmény telephelyein végzik tevékenységüket. Kérem a szülőket, hogy az intézménnyel kizárólag a közismert elérhetőségeken, e-mail-en (titkarsag@aporkaiskola.hu), telefonon (+36304094250) tartsák a kapcsolatot. A tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt a tanulók kerüljék a nagyobb csoportos találkozásokat, közös programokat. Felügyeletüket a szülők, családok, szomszédok bevonásával, célszerű megszervezni. A gyermekek felügyeletét nem javasolt a nagyszülőkre bízni, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek, védjük meg őket! A gyermekétkeztetés biztosítása az önkormányzat feladata, a gyermekek étkeztetése azonban nem történhet az oktatási-nevelési épületekben. Aki ebédet igényel, jelezze az iskolának, illetve az önkormányzat felé erre vonatkozó igényét!

Ez egy kényszerhelyzet a kialakult veszélyhelyzetben. Azt kérem a szülőktől, pedagógusoktól és a tanulóktól, hogy fogjunk össze a gyerekek érdekében, hogy a lehető legtöbbet tudjuk kihozni ebből a megváltozott helyzetből.

2020. március 16.

Hozzászólások lezárva.