Az Áporkai Általános Iskola a 2023-as tanévben egy az iskola teljes közösségét érintő projekttel emlékezett meg a magyar nemzet egyik legjelesebb napjáról, március 15-ről.

Hétfőn a tornateremben meghallgattuk az iskola kórusát, több dalt az egész iskola együtt énekelt. A délelőtti tanítás után összegyűltek a csapatok és elkészítették zászlóikat, indulójukat, menetlevelüket, saját12 pontjukat.

A csapatokban az elsősöktől a végzős diákokig minden korosztály képviseltette magát, ezzel is erősítve a gyerekek közötti összetartozást, együttműködést.

Kedden a csapatok az iskola bejáratánál összegyűlve, igazgatónőnk „forradalmi” buzdítására  elszavalták a Nemzeti dalt, majd minden csapat a menetlevelében felírt sorrendben végigjárta, izgulta, dalolta, teázta a helyszíneket. Teáztak a Pilvax kávéházban, s közben összegyűjtötték 12 pontban, milyen változásokat szeretnének az iskolában.  Megnézték a Landerer nyomdát, megálltak a Nemzeti Múzeum előtt és a Városházánál, hadgyakorlatokat végeztek és a sérülteket a hadi kórházba szállították. Játszottak a szoborparknál, „esküt tettek” a Debreceni nagytemplom előtt. A ”forradalom” utolsó állomásán egy tesztben mérhették le a csapatok, mennyi információt jegyeztek meg az állomásokon elhangzó történelmi eseményekből. A nyertes csapatokat ízletes pizzával jutalmaztuk. Tanár és diák számára egyaránt emlékezetes marad ez a nap. Folytatás következik jövőre…

no images were found

Kategóriák: Iskola