Június 14-re a Rainbow Ranch Áporka lovastanyára kaptunk meghívást, Séra Szandrától a farm tulajdonosától. Az 1.,2.,3. osztály a Honvédelmi Sportszövetség támogatásának köszönhetően egy teljesen ingyenes egésznapos programon vehetett részt. Fél 9-re gyalogosan érkeztünk meg a Dunai úton lévő tanyára, ahol a tulajdonos kedvesen fogadott minket. Bemutatta nekünk a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőrző Egyesület két tagját, Rudi bácsit és Gyula bácsit, akik gondoskodni fognak egész nap a szórakozásunkról. Reggeli után Rudi bácsi egy balesetvédelmi oktatást tartott számunkra, majd elérkezett a várva-várt lovagoltatás. Magasság szerint csoportokba rendezték a gyerekeket, és különböző méretű lovakon lovagolhatott, aki szeretett volna. De hát ki nem?

Ezután a fedett lófuttatóban egy homok-pályás kidobósban vettünk részt. A képek tanúsága szerint is rúgtuk, nyeltük a port rendesen. Majd a kötélhúzó versenyen olyan erőket mozgósítottunk meg, hogy még a kötél is elszakadt közben. Energiánk azonban mit sem lankadt, ezért két csoportra osztottak bennünket, és egy izgalmas akadályversenyen mérhettük össze ügyességünket.

Az otthonról hozott elemózsia elfogyasztása és egy kis pihenés után, megismerkedtünk a huszárok életével. Szofi felpróbálhatta egyenruhájukat, voltak, akik a fegyvereket foghatták a kezükbe. Még egy lövés is eldördült, persze csak Rudi bácsi jóvoltából.

A környék csendjét ezek után, az áporkai iskolások ostorcsattogtatása verte fel.

Majd következett másik kedvenc programunk, az íjászkodás. Sokan még a céltáblát is eltalálták.

Egy huszár nem létezhet a kardja nélkül, ezért indulás előtt még megtanítottak minket a vívás alapjaira.

Délután 3 órakor fáradtan bár, de élményekkel feltöltődve köszöntünk el vendéglátóinktól. Bízva a további sikeres együttműködés lehetőségében.

Kategóriák: Iskola